Danner ytelse av ventilgjennomganger

Forming av ytelse av ventilgjennomføringer: Hældningstemperaturen er 1540, støpevannbarheten er god, og krympehastigheten for støpegods er vanligvis 2,5%. Det er nødvendig å vurdere utformingen av trykk, arrangementet av hellingsstiger og valg av støpematerialer. Når avstøpningsdimensjonen er partisk, kan den korrigeres etter varmebehandling, og varmebehandlingen skal utføres etter utbedring.

Sammenlignet med andre gråstøpte støpegods har produksjonsprosessen av ventilgjennomføringer følgende egenskaper:

Shan Valve Castings produksjonsprosessen og inspeksjonsprosessen er mer kompleks.

Blanket til ventilgjennomføringene er et komplisert tynnvegget skall. Dens støpegods krever en jevn overflate, klar klarhet, spesielt en tett defekt. For å oppfylle de ovennevnte kravene, bør støping ta en rekke teknologiske tiltak, for eksempel valg av høyt ildfaste støpematerialer og kontroll av sandvann, støping bør lagdes for å sikre at sandhardheten, bruk av en rimelig cap- Og munnsystem og streng kontroll av hellingshastigheten og temperaturen. På grunn av høye tekniske krav,

Støpeprosessen av ventilgjennomføringer er mye mer komplisert enn for generelle støpegods.

I tillegg er ventilgjennomgangene i tillegg til inspeksjonsstørrelse, nøyaktighet og utseende, og også metallografisk struktur, mekaniske egenskaper, korrosjonsmotstand og ikke-destruktiv testing og annen testing, slik at inspeksjonsprosessen for ventilgjennomgang også er mer kompleks.

Shan ventil støpegods er vanskelig å installere på maskinverktøy

Konstruksjon og form av ventilgjennomføringer er komplekse, og enkelte deler tilhører tynnvegg, slanke deler og dårlig stivhet. Ved bearbeiding på maskinverktøy er det vanskelig å lokalisere og klemme, så komplisert spesialarmatur er ofte nødvendig.

Noen ventildeler, posisjonering av overflatenes nøyaktighet er lavere, overflatenes roughness er høyere, og noen ganger til og med bruken av ikke-maskinert overflateposisjonering. Og behandlingen av dekselet og andre deler av presisjon og overflatestørhetskrav er svært høy, det er vanskelig å sikre kvaliteten på behandlingen. For å imøtekomme behovene til prosessen er det derfor ofte nødvendig å forbedre nøyaktigheten til posisjoneringsbunnflaten og redusere overflatenes grovhet eller på overflaten av bearbejdningen av grunnflatenes plassering, hvilket øker kompleksiteten av Ventilfremstillingsprosessen.

Shan maskinering er vanskelig.

Som et resultat av ulike typer støpegods av støpegods, i tillegg til en rekke støpejern, karbonstål, er flertallet av dets høyfaste, korrosjonsbestandige og harde materiale skjæreytelse svært dårlig, det er vanskelig å oppnå det nødvendige Maskinering presisjon og overflate roughness. Den geometriske presisjonen og overflatenes ruhet av tetningsflaten på ventilgjennomføringene er meget høy, slik at maskinens vanskelighetsgrad for ventilgjennomføringene økes. Samtidig er kuttegenskapen til ventilgjennomføringsmaterialet dårlig, og det bringer mange nye problemer med prosesseringsmetoden til ventilgjennomgangene, verktøymaterialet, kappedoseringen, prosessutstyret og så videre.