Diskusjon om kvalitetskontroll av maskinstøping

Diskusjon om kvalitetskontroll av maskinstøping

Mekanisk avstøpning kvalitet, inkludert den inneboende kvaliteten på mekanisk avstøpning, utseendet på kvalitet, bruk av kvalitet. Dens spesifikke krav, generelt i delene og tilhørende tekniske dokumenter, er klart definert. For å sikre kvaliteten på mekanisk avstøpning må alle aspekter av produksjonen, spesielt etter rengjøring, utføres kvalitetsinspeksjon. Eventuelt defekt mekanisk støping, etter reparasjon for å oppfylle kravene, påvirker ikke at brukeren skal lappes.

1, inspeksjon av støpefeil

1) Inspeksjon av utseendefeil Ved inspeksjon med defekter som sprekker, overflateporer og krymping, klissete sand og andre feil som er utsatt for utseendet på Maskinsporinger med det blotte øye eller ved hjelp av forstørrelsesglass og spisshammer, etc., bruk av måleverktøy, mugg og arbeidsplattform, etc. for å sjekke om størrelsen på mekaniske støpte tegninger oppfyller kravene, med en rekke veieverktøy for å teste hvorvidt vekten av den mekaniske støping innenfor den tillatte avviket.

2) Overflatefeil inspeksjon

① fluorescensdeteksjonsmetode: Den mekaniske støpingen nedsenket i fluorescerende væske, på grunn av kapillærfenomen, trenger den fluorescerende væsken inn i de mekaniske støpeflatefeilene, og fjern deretter den mekaniske støping og tørkingen, plassert i stråling av ultraviolett (kvikksølvkvartelampe). Bruken av fluorescerende væske ved ultraviolett strålebestemmelse, kan bestemme overflatespritsene og andre feil på stedet.

② fargemetode: bruk av permeabiliteten til væsken, overflaten av den beslaglagte mekaniske støpningen belagt med et lag med god permeabilitet av fargevæsken (som fotogen, aceton, maling og annen blanding) inntil væsken trer inn i overflatefeil, tork overflaten av fargevæsken, sprøytet med et lag av sink hvitt og hvitt displaypulver, så ble resterende feil i porene i fargestoffet suget til overflaten for å vise pulveret opp og viser en feilform.

3) Intern feilkontroll

① stråle inspeksjon: mekaniske defekter kan bli funnet inne i støpegods, for eksempel porer, krymping, sprekker, inneslutninger og så videre. Figur 2-10 viser det radiografiske diagrammet. For viktige Maskinkasting, som for eksempel forsvarsindustrien med klasse I Maskinkasting, må det generelt gjennomgå 100% ray inspeksjon. Vanlige stråler er: Røntgenstråler og g-stråler. Inntrenging av den førstnevnte enn sistnevnte, men følsomheten er høyere enn sistnevnte, kan disse strålene trenge inn i metallet, slik at filmen følsom. Når strålen trenger inn i objektet, samhandler det med atomer i objektet, og strålenes energi blir kontinuerlig absorbert og spredt for gradvis forfall. Jo høyere tettheten av objektet, desto raskere er energiforbruket, tettheten av hullene og inneslutninger i maskinstøpegodsene, mye lavere enn metallets tetthet. Når strålene og disse feilene virker, er dempningen mindre og energien på filmen er større enn defekten. Kan vise formen på feilen på filmen.

② ultralyd inspeksjon: mekanisk støping kan også bli funnet innenfor defekter, som porer, sprekker, inneslutninger, som løs. For stålstøpegods, bruk denne metoden for å oppdage en maksimal veggtykkelse (1000mm) av en metode. Ultralydstesting med driftsfrekvensen ofte mer enn 1MHz. Ultralydbølger forplanter seg fra ett medium til et annet ved grensesnittet, spesielt når ultralydet overføres fra metall til luft, nesten 99% av refleksjonen fra grensesnittet tilbake. Ultralyd testing er anvendelsen av denne funksjonen for å finne de interne feilene ved mekanisk støping. Når sonden beveger seg sakte på den mekaniske støpningen, hvis det ikke er noen defekt i mekanisk støping, reflekteres bare T-bølgen reflektert på sondeoverflaten og B-bølgen dannet på bunnflaten på oscilloskopskjermen. Hvis det er feil i delen av den mekaniske avstøpningen. Det er også en F-bølge som reflekteres av defekten, desto større er defekten, desto større F-bølgens høyde, som kan bestemme plasseringen og sværheten til defekten i den mekaniske støping.

③ trykkprøve: Høytrykk, vakuum med Maskinkastene, for eksempel pumper, ventiler, etc., må utføre trykkprøve for å kontrollere om det er hull i de mekaniske støpefeilene. Når testen vil ha et bestemt trykk av luft (eller vann, olje, etc.) inn i det forseglede mekaniske støpekaviteten, slik som mekanisk støping gjennom sprekker, hull osv., Vil det være lekkasje og dermed funnet feilstedet . Testtrykk er vanligvis mer enn 30 til 50% av det mekaniske støpearbeidstrykket, som også er en mekanisk støpefasthetsvurdering. Når det mekaniske avstøpningen ikke er lett å danne et forseglet hulrom, som ikke kan utføres trykkprøve, kan metoden brukes til å teste den mekaniske gjennomtrengningen av parafin kompakt.