Utviklingstrend av bilstøping og støpingsteknologi

Utviklingstrend av bilstøping og støpingsteknologi

Støping er en av de eldste metaldannende metodene, og ca 15% til 20% av de automatiske delene er støpegods produsert av forskjellige støpemetoder. Disse støpegodsene er hovedsakelig nøkkelkomponenter av kraftanlegget og viktige strukturelle komponenter. I dag, Europa og USA bilindustrien utviklet land, bil støping produksjonsteknologi avansert, god produktkvalitet, Automobile Casting høy produksjon effektivitet, miljøforurensning. Støping av rå- og hjelpematerialer har blitt dannet serie og standardisering, hele produksjonsprosessen har blitt oppnådd mekanisering, automatisering og intelligens. Disse landene bruker generelt digital teknologi for å øke nivået av støpeprosessdesign, støpskrapfrekvens på rundt 2% til 5%, og har etablert et multinasjonalt tjenestesystem og nettverkstjenester. Til tross for at Kinas bilstøpegods større produksjon, men de fleste av dem er lavverdig og teknisk innhold, er strukturen relativt enkle svarte støpegods, og gapet mellom utenlandsk nivå. Denne artikkelen hovedsakelig fra bilens energibesparelse og miljøvern og andre aspekter av utviklingsbehovet, drøfter Automobile-støping og Automobile-teknologiutviklingsretning.

Trykkstøping referert til som støping, Autostøping under et visst trykk for å lage smeltefyllet hulrom, støping av tett tett, høye mekaniske egenskaper, størrelsesnøyaktighet, liten bearbeidingsmargin. I henhold til trykknivået kan deles i lavtrykkstøping og høytrykkstøping to kategorier, sistnevnte høye kostnader for mugg, spesielt for høyvolumproduksjon av Automobile støpegods, høy effektivitet, er den totale kostnaden svært lav. I dag er nesten alle biloverføringsskjell, clutch skal, pumpe skall, karburator skall, styreutstyr, etc. aluminium støpegods.

Hovedparametrene til støpe-støpeprosessen er kompresjonskraften, det spesifikke trykket, smeltefyllingshastigheten, fyllingstiden, holdetiden, smeltetemperaturen og støptemperaturen. Som smelte i høy temperatur, høyhastighets, høytrykks fyllende hulrom, vil uunngåelig være involvert i gass, så utviklet en rekke nye prosesser, som for eksempel vakuumstøping-støpemetode, oksygenfylt støpe-støpe-metoden, Automobile Casting low- hurtiggjennomføringsstøpe-metoden "presisjon" Die-støpemetode (også kjent som Acumrad-metoden som er akurat, rask, tett), lavhastighets mediumtrykkstylling (NDC) støpemetode, de er ingen ny teknologi for ikke-porøs støpegods . Derfor, i henhold til egenskapene til dørstøping av vitenskapelig kontroll av prosessparametre, bruk renslig utforming og produksjon av støpeform (inkludert hellingsystem, overløpssystem, støpeavkjølingssystem, støpeoppvarmings- og balansekontrollsystem) ved bruk av passende beleggings- og sprøyteteknologi. Dørtemperatur og varmebalanse er de viktigste betingelsene for realisering av støping av høy kvalitet, Automobile Casting for den generelle støpegods for å fjerne støpeformens overflate-temperatur på legeringssmeltepunktet på 40% ca.