Årsaker og forebyggende tiltak av bil Casting mekanisk klissete Sand

Mekanisk klissete sand, også kjent som metal flytende gjennomtrengning klissete sand, består av flytende metall eller metall oksid gjennom kapillære infiltrasjon eller gass infiltrasjon måte i hulrom overflaten sand gapet, overflaten av bil Casting metal og sand mekanisk blanding av lim laget. Qinghe klissete sand lag kan ses når metall glans. Mekanisk sticky sand overflaten var svamp-lignende, overholder fast overflaten bil Casting, og mer oppstått i sand og sand kjernen overflaten varme og sterk sand tetthet av lav deler, for eksempel helle nær munnen, bil Casting tykk delen Groove.

Mekanisk gule sanden ikke bare påvirker utseendet kvaliteten på bil Casting bil støpegods, men også forårsaker vraking, så mekanisk klissete sand bil støpegods må være gitt nok oppmerksomhet til å forbedre produktet avkastningen. Jeg kombinert med mange års praktisk erfaring i produksjon og refererer til den relevante informasjonen, snakke om årsaken til bil støping sand og sin forebyggende tiltak.

1 bil Casting og design

En slik utforming vil fremme produksjon av mekaniske pinner hvis cast og mønster vil forårsake sand har en skarp, overhengende eller utstående form, eller en flat sand eller sand kjernen. Fordi denne typen struktur bil støpegods vil sand, sand kjernen lokale varme konsentrasjon, normal ytelsen er ødelagt, sand, sand kjernen overflaten forhånd kollaps, smeltet metall eller metall oksid lett å trenge gjennom og produsere mekanisk klissete sand. I denne forbindelse konsentrert i varme deler av bruk av spesielle sanden, som zirkon sand eller Olivin sand, for å forbedre sin langsiktige varme eller temperatur stråling kapasitet.

2, ser ut som

(1) utseende av dårlig designprosessen, slik at sanden ikke stram eller kompakt komprimering, vil forårsake hulrom overflaten grove eller løs, det er en direkte innvirkning på produksjon av mekaniske klissete sand. Utseende av prosessdesign ofte vises følgende feilmelding:

Først er den mold delen av det galt valget, noe som resulterer i hvilken for høyt, eller sand i dannelsen av deep hulrommet.

Andre utseendet av mold nederst på oppsettet til feil posisjon, slik at depresjon er vanskelig å Chung, dette kan skyldes mønsteret fra veggen for nær eller utseende for tett. På grunn av ordningen er overfylt, vil føre bil avstøpning å produsere hevelse sand, selv om det ikke er noen åpenbare hevelse av sand, vil det være mekanisk klissete sand. På grunn av feilen samme opprinnelse vises mekanisk klissete sand og svulmende på den samme bil Casting.

Tredje, sprue, stigerør og runner posisjon arrangert feil, vil det være lett å Chung virkelige depresjon, som er oppsettet av riser.

Fjerde fra mold skråningen<1.5 °,="" even="" if="" the="" sand="" tightness="" of="" the="" appropriate,="" will="" make="" the="" sand="" surface="" tear,="" easy="" to="" make="" metal="" or="" metal="" oxide="">

(2) utseende av dårlig strukturen i prosessen, noe som resulterer i metall flytende statisk trykk er for høy. På grunn av økningen i statisk trykk øker sand belastningen, behovet for spesiell sand eller mer kompakt modelleringsmetoden å motstå metall væske på sand type osmotisk trykk.

3, sandkasse

Design og bygging av boksen sand er urimelig, som resulterer i ujevn sand kompakthet eller Chung sand er for myk.

De generelle årsakene til disse problemene er som følger:

(1) feil plassering av boksen hindre noen av senkingen av Chung real, som resulterer i lokale sand for myk, forårsaker hevelse sand eller mekanisk klissete sand.

(2) grunn til boksen sand er for liten til Chung sand er ikke ekte.

(3) feil plassering av boksen slik at sprue og stigerør ikke kan plasseres på riktig sted, slik at utvidelsen eller sprue og typen sanden mellom komprimeringsprosessen ikke er tett. Og fordi avdelingen vil uunngåelig føre til varme konsentrasjon, slik at mekanisk gule sanden er mer alvorlig. Derfor hvis plasseringen av sprue eller utvidelse ikke kan endres, må boksen være kuttet av eller fjernet fra hele.

(4) er for høy. Mekanisk klissete sand er vanligvis forbundet med varmeisolerende av hulrom overflaten og statisk presset av smeltet metall, størrelsen på metall flytende trykket, og metall tetthet og høyden på boksen øverst. Hvis du vil starte fra den bil Casting krympe, boksen bør ha en viss høyde, men sand ytelsen må også forbedres.

4, helle utvidelse system

(1) feil posisjon rørlednings‑ forårsaket lokal overoppheting av sand, dermed forårsaker hulrom overflaten ødelegges for tidlig. Metall væske eller oksid dannet ved høy temperatur er mer sannsynlig å trenge gjennom overflaten hulrom.

Eksempler på slike tilfeller er følgende:

Først sprue eller utvidelse fra overflaten for nært å danne en varm del, den varme delen av sand type hvis ikke Chung, mekanisk klissete sand feil vil være svært alvorlig.

Andre, i en viss hulrom på overflaten av flyten av metall for mye, vil varmes til omfanget av nok til å ødelegge omfanget. Hvis det første befestet hardt skallet i hulrom er senere infiltrert av smeltet metall, er gule sanden enda mer alvorlige.

Tredje, i strømme, der kan forårsake metall flytende trykket er for høyt noen faktorer, kan føre til bil støpegods produsere mekanisk klissete sand. Når metal væsken er ikke bare høytrykk og temperaturen er høy, er spesielt alvorlige.

(2) er tverrsnitt av sprue, løperen og runner feil, slik at smeltet metall er kontinuerlig oksidert pouring, øke antall metalloksider og forårsaker den fluxing av sand molding. Under helle prosessen gating systemet bør alltid være fylt med smeltet metall, ellers metall løsningen kan oksideres på noen del av bil Casting.

(3) riser halsen størrelsen er for stor, vil føre sine omkringliggende sand overoppheting, som er et mer vanlig problem. Dette problemet forårsakes ofte av utvidelsen halsen er for lang, for å holde metall i bunnen av munnen er ikke for tidlig styrket, må du forstørre halsen. Hvis utformingen av riser halsen ikke er på grunn av uriktig fylling, er det best å redusere opptrinn halsen for å hindre størkning, i stedet for å øke størrelsen. Mindre riser halsen, kan redusere sand type varmen.

(4) gate cup eller sprue feil design, slik at når pouring i luften forårsaket av oksidering av metall, som er vanligvis forårsaket av turbulens, med overflaten oksid filmen vil fortsette å samle mekanisk vedheft sand.

5, sand

(1) den opprinnelige sand partikkel størrelse distribusjonen er ikke ensartet, vil forårsake sand kompakthet er lav, opprinnelige sand partikkel størrelsesDistribusjon av den maksimale kompakthet av sand har en direkte innvirkning.

(2) sand flyt og dårlig formability.

(3) skall sand på harpiks er for tynn film, vil gjøre skallet av lokale styrken og lokale sand dekkes ikke av harpiks, ofte på grunn av denne enkle grunn, slik at dannelsen av mekanisk sand stikker.

(4) permeabilitet av mold er for høyt, som er en refleksjon av sand partikler for tykk. Pusteevne og kompakthet er to faktorer som påvirker hverandre. Lav grad av tetthet er god ventilasjon, og omvendt.

(5) sand karbon materiale eller deoxidizing materiale er ikke nok, vil produsere mye metall oksid, slik at oksid våt sand og lett å trenge.

6, kjernen

(1) ubestrøket maling sand kjernen sand for grov eller dårlig partikkel størrelsesDistribusjon, og den opprinnelige sand partikkel størrelse distribusjonen er ikke ensartet, virkningen av dannelsen av mekanisk klissete sand.

(2) sand core er ikke Chung, og sand typen er ikke det samme som innholdet i det samme, mekanisk klissete sand har en betydelig innvirkning.

(3) sand kjernen overflate grov eller porøs, vil forårsake mekanisk klissete sand. Smeltet metall eller metall oksid infiltrerer denne grove eller porøse overflaten og deretter infiltrerer kjernen.

(4) sand kjernen under lagring av fuktighet. For sand kjernen er vannet for mye trøbbel. Fordi sand kjernen for mye vann ikke er lett å oppdage. Noen sand kjerner ser som tørr, men faktisk vannet er fortsatt svært høy.

(5) sand kjernen i håndteringen av uforsiktig eller maling er fortsatt i våt tilstand når håndtering og føre til skade eller slitasje belegg. Konsekvensen er at belegget på kjernen ikke er tilstrekkelig til å hindre at metall eller metall oksider trenge inn i kjernen. Maling på skaden avdeling sanden kjernen for å åpne et hull, forårsaker metall flytende koking og produsere mekanisk klissete sand.

(6) sand kjernen belegg nedsenking for tynt, får direkte mekanisk klissete sand.

(7) sand kjernen belegg høy temperatur styrke er lav. På grunn av leire i maling eller mye løsemiddel, slik at dokumentordner innholdet redusert, resulterer i lavere styrke Beleggets forårsaket av mekanisk vedheft sand.

(8) core sand blandet fattige, slik at enkelte deler av sand core styrke er for lav, som resulterer i grotting når helle, resulterer i mekanisk klissete sand.

(9) sand kjernen rengjøring og dårlig reparasjon, får det direkte mekanisk klissete sand. Sand kjernen å styrke inspeksjon, slike feil skal kunne unngå.

(10) sand core dukkert, spraymaling ikke tørr igjen. Og sand kjernen i sanden i våt tidevannet som det samme, belegget er ikke lett å løsner og løsner.

(11) core boks er ikke rent, vil gjøre core sanden festet til boksen kjernen resulterer i sand kjernen overflateruhet. Høy kvalitet sand kjernen har et tett overflaten lag, boksen core er ikke rent og ikke kan få en tett overflatelaget av høy kvalitet sand.

7, figur

(1) Chung sand myk og kompakt grad av ujevn. I de fleste tilfeller er det like viktig å ha uniform og kompakthet. Men er noen ganger compactness av sand mer ensartet enn total mykhet på sanden.

(2) sand reparere dårlig. Sand reparasjon overflaten grov løs, vil forårsake mekanisk klissete sand; reparere eller reparasjon deler av vannet er for høyt, vil føre til at metall flytende koke og forårsake mekanisk klissete sanden.

(3) fylle de dårlige delene av grovt, løs, vil det være mekanisk klissete sand.

(4) sand belegg ujevn eller utilstrekkelig.

(5) tørr-type maling tørr eller ujevn tørking.

(6) overdreven mengde mold release væske vil svekke sand overflaten styrken, bidro til smeltet metall koking og produsere mekanisk bil støping sand.

(7) sand belegg er for lav, belegget sand innånding, resulterer i maling av, faller eller peeling forårsaket av mekanisk klissete sand.

(8) på overflaten av overflaten dekket med utilstrekkelig mengde sand, som er en vanlig drift uaktsomhet.

(9) varme og kalde materiale (sand kjernen, sand, kjernen, kaldt jern, etc.) kommer sammen. Varmt og kaldt materiale møte, får vann kondens. Fuktighet kan føre kokende-type mekanisk klissete sand, mens en betydelig økning i hastigheten på produksjon av oksider, etterfulgt av metalloksid infiltrasjon. Dette er de generelle årsaken til mekanisk klissete sand, men også Hovedårsaken til høytrykk modellering av mekanisk klissete sand.

8, metall sammensetning

(1) lett å danne en god strømning av metalloksider, god bevegelighet i metal enn overflatespenningen eller tykkere metall er mer sannsynlig å forårsake mekanisk klissete sand.

(2) legeringer med lavt Smeltepunkt komponenter, som bly bronse leder lett føre til mekanisk klissete sand. Fordi ledelsen er fortsatt i flyt tilstand når temperaturen er mye lavere enn den overordnede metall temperaturen.

(3) behov for høy temperatur bil Casting legering. Som legeringen er flyten god, lett å produsere mekanisk klissete sand. I tillegg siden helle temperaturen er høy, frekvensen av dannelse av oksid er akselerert, og derfor er det en tendens til skjemaet oksidativt mekanisk klissete sand.

9, helle

(1) helle temperaturen er for høy, vil ikke bare forbedre flyt av smeltet metall, men også rask oksidering av metall, dermed akselererer forekomst oxidative mekanisk klissete sand.

(2) øse er for høy og den øverste boksen er for høy, vil danne for høy metall indenter, for å fremme metall eller metall oksid i sand-type porene.