Bil avstøpning prosesskunnskap og dens avstøpning teknologi utvikling

1. retning av utvikling av automotive castings

1.1 integrert design av automotive castings

Med bilindustrien energisparing og redusere kostnadene for produksjon krav fortsette å øke, benytte seg av fordelene med støping, opprinnelige stempling, sveising, smiing og støping danner flere deler, gjennom rimelig design og strukturelle optimalisering, å oppnå integrerte deler avstøpning Forming, kan effektivt redusere vekten av deler og redusere unødvendige behandlingen av prosessen, for å oppnå vekten av deler og høy ytelse.

Utvikling av bil avstøpning integrering er tydeligere i utviklingen av jernholdig støpegods. For å gjøre full bruk av Støpeprosessen å oppnå egenskaper av kompliserte strukturer av støpegods, har det vært en integrert design av døren plate,

Sete skjelett, oversikten skjelett, foran og brannmur, størrelsen som er betydelig større enn støpegods produsert, krever produksjon av 4 000 5 000 t eller enda større tonnasje støping maskiner.

1.2 vekten av automotive castings

Slik styrke og sikkerhet av bilen under forutsetning av bilen så mye som mulig å redusere kvaliteten på utarbeidelse, å oppnå lett, og dermed øke bilens makt, redusere drivstofforbruket og redusere eksos forurensning. Bil reduksjon 100 kg per 100 gram, 100 km drivstofforbruket kan bli redusert med 0,3 ~ 0,6 L, hvis kjøretøyet vektreduksjon på 10%, drivstofføkonomi kan økes med 6% til 8%. Med behovene til miljøvern og energisparing, vekten av bilen har blitt verdens bil utvikling, vekten av automotive castings har blitt en av viktige retning av utvikling av automotive castings.

1.2.1 lett design bil støpegods

For generelle sikkerhetsfaktor støpegods er samme tykkelse design en av de viktigste design metodene for automotive castings. Det hovedavdeling ulempen av samme tykkelse er imidlertid at strukturelle resultatene ikke kan være fullt utnyttet og vekten av støping er økt. Bruke CAE analyse, topologi optimalisering og andre måter å optimalisere utformingen av deler, slik at deler av stress verdien av ulike deler nær bydelene veggtykkelse er inkonsekvent, små deler av tynnere materiale tykkelse eller ikke å redusere materialet vekten av. Tar hensyn til støping utformingen kan oppnå dannelsen av kompleks struktur støpegods, kan du oppnå en rekke uregelmessig formet tverrsnitt. Design, bruk av CAE eller topologi optimalisering og andre typer stress analyse av deler. I henhold til fordeling av makt, Bestem formen på delene og den bestemte lokale materialets tykkelsen. Gjennom avstøpning forsterkning, grave hull og fortykkelse, kan sterkt redusere vekten av deler.

1.2.2 lettmetall bil støpegods

Bruk av aluminium og magnesium og andre lettmetall materialer er viktigste vekt tap tiltak av gjeldende bilprodusenter. Tettheten av aluminium er bare 1/3 av stål, og har utmerket korrosjonsbeskyttelse og ductility. Tettheten av magnesium er mindre, bare 2/3 av aluminium, utmerket i høytrykk støping forhold. Aluminium og magnesium bestemt styrke (styrke og kvalitet forholdet) er ganske høy, å redusere vekten, bedre drivstoffeffektivitet spiller en avgjørende rolle. Amerikanske bilindustrien i de siste to årene til å bedre konkurranseevnen, med sitt omfattende bruk av aluminium og magnesium støpegods og integrert støping er nært beslektet.

1.2.3 høy ytelse av automotive castings

Forbedre ytelsen til materialet, slik at vekten av enhet delene kan tåle høyere belastninger, er en av måtene å effektivt redusere vekten av støpegods. Stent-type støpegods utgjør en betydelig andel av støpegods, og utvikling av støpegods har også blitt en av fokuserer. Gjennom varmebehandling og andre tiltak for å gjøre materielle mikrostruktur endringer, kan og dermed styrke deler, stivhet eller seighet, effektivt redusere vekten av deler.

Isotonic slukket seigjern, ikke bare styrke stål enn vanlig stål har forbedret, og tetthet er lavere enn stål, tetthet av 7.1 g / cm3, mens støpte tettheten av 7,8 g / cm3, anbefales mye de siste årene, materialet i bruk av isotermiske slukke seigjern, i samme størrelse støpegods under forhold av lys, 10% lettere enn stål. Dongfeng Motor Company i en bestemt type kommersielle kjøretøy ble brukt til å avkjøle seigjern støpejern i stedet for stål lett bekreftelse arbeid,

Og for isotermiske slukke seigjern stykker av høy styrke kjennetegner 14 hjuloppheng deler i ekspert forum linje redesign. Tabell 1 er bruken av isotermiske slukke seigjern materiale etter utskifting av lett effekten, total vektreduksjon av nesten 40%, effekten er betydelig. Det bør bemerkes at lett effekten i tabell 1 er ikke bare materielle substitusjon, men også bidrag av lette design. Generelt, er utskifting av materialer for bilindustrien støpegods ofte ledsaget av lett design av deler.

I aluminiumslegering og magnesium legering støpegods også bruke høy styrke, høy tøff materialer til å erstatte den opprinnelige light legering vekttap basert på anvendelse av høy ytelse materialer for ytterligere vekttap, USA General Motors Corporation å erstatte høy ytelse AE44 legering det opprinnelige aluminiumslegering, bruk av høyt trykk støping produksjon underramme i aluminiumslegering vekttap basert på ytterligere vekttap 6 kg.

2. utvikling retning av bil avstøpning teknologi

2.1 tynn vegg kompleks struktur støpegods produksjonsteknologi

Med utviklingen av bilindustrien og etterspørselen etter energi bevarer og utslipp reduksjon, vekten av bildeler blir mer lett. Gjennom tynne vegger design er det en viktig utvikling retningen på motorblokken. FAW Casting co, Ltd for FAW Volkswagen produksjon støpejern sylinder, for eksempel tidlig produksjon av 06A sylinder veggen tykkelse 4,5 ± 1,5 mm, EA111 sylinder veggen tykkelse 4 mm ± 1 mm, gjeldende masseproduksjon av EA888Evo2 sylinder veggtykkelse 3.5 mm ± 0,8 mm, neste generasjon EA888Gen.3 sylinder produktstrukturen er mer kompleks, veggtykkelse bare 3mm + 0,5 mm, er den tynneste grått støpejern sylinderen. I masseproduksjon er det noen problemer som brutt kjernen, drift kjernen og veggen varierende tykkelse. Men ved kontrollere kvaliteten på sand kjernen og sand, men kan ikke oppfylle kravene EA888Gen.3 sylinder produksjon, må brukes som en hel gruppe av kjernen pøsende prosessen.

2.2 aluminet-magnesium legering store strukturelle deler produksjons teknologi

Med den økende etterspørselen for energisparing, miljøvern og kostnadsreduksjon, aluminet-magnesium legering store strukturelle støping er blitt en viktig utvikling, og dens produksjonsteknologien har blitt gjeldende utvikling av hot spots. I dag er hovedproduksjonen teknologi aluminet-magnesium legering store strukturelle deler høyt trykk støping, ekstrudering støping og lavt trykk støping. Høyt trykk støping produksjonseffektivitet, kvalitet har blitt den viktigste produksjonsprosessen, utviklingen av sin produksjonsteknologi er hovedsakelig konsentrert i den høytrykks Støpeprosessen er lett å krøllen, lett for å danne en stomata inne støping, kan ikke varme behandling problemer.