Automobile Casting Anti-Vene Additives

Produksjon av bilsylinder, sylinderhode, innløp og utløp, vannjakkehulrum og varm del av det indre hjørnet av avdelingen for hyppig tynning som er venene defekter, fordi burrposisjonen i hulrommet er vanskelig å rengjøre, Defekter vil hindre den normale strømmen av kjølevann, alvorlig fordi motoren brenner sylinderen; inn i avgasskanalen vil påvirke luftveisvortexegenskapene, påvirke motorens ytelse alvorlig, for å løse venenees defekter for sylinderhodet og andre bilstøpning. Det er viktig.

For det første er årsakene til åre defekter

Ved 573 ℃ gjennomgår kvartsand en krystallovergang fra β-kvarts til a-kvarts. Det termiske stresset som forårsakes av faseskifteutvidelse, fører til sprekkdannelse av overflaten av sandkjernen, og det smeltede jern trenger inn i sprekk for å danne en vener. De grunnleggende forholdene til venene genereres, det ene er det termiske spenningen som frembringes ved faseforandringens ekspansjon er større enn sandkjernens overflatestyrke; den andre er smeltet jernvæske og har tilstrekkelig fluiditet. Årefeilen er en type ekspansjonstype avstøpningsfeil, produksjonseksemplet vist i figur 1. Det er generelt antatt at: ① jo høyere innholdet av den opprinnelige sanden Si02, jo mer alvorlige venene er defekter. (2) Jo høyere konsentrasjonen av den opprinnelige sanden er, jo strengere plakkfeil. ③ jo høyere hellesemperaturen, desto strengere blir venene defekter. Men støptemperaturen bestemmes i henhold til støpestrukturen, veggtykkelse, kan ikke vilkårlig endres.

Hvor kan redusere de termiske stressfaktorene vil redusere forekomsten av moire, hvor kan forbedre kjernestyrken og seigheten av kjernefaktorene reduserer forekomsten av vener, der faktorene kan akselerere størkning av jern, kan også redusere pulsgenerasjonen. Øvelsen har vist at tendensen til harpiksand å produsere venerdefekter i rekkefølge: kaldkasseharpiksand → PEPSET harpikssand → belagt sand → furanharpiks sand → alkalisk fenolharpiksand.

For det andre, å løse problemet med vener defekter

Tiltakene som tas mot vener, kan skyldes følgende:

(1) for å redusere utvidelsen av sandkjernen utvidelsen av den opprinnelige sanden er årsaken til forekomsten av vener, så for å redusere utvidelsen av den opprinnelige sanden er å løse problemet med vener defekter først vurdere den opprinnelige sanden ved høye temperatur det er krystallovergang, ledsaget av volumutvidelse, hvis kvartsand etter 900 ° C over høytemperaturkalsinering etter avkjøling av krystallfaseovergang vil være irreversibel, slik at den opprinnelige sandenregenerering eller steking etter bruk vil forbedre venefekteren betydelig; produksjonen av støpejernstykker trenger ikke den opprinnelige sanden har for høyt SiO2-innhold, og når 92% Kan være, fordi jo høyere SiO2-innholdet er, desto større grad av termisk ekspansjon, kan generell produksjon forsøke å bruke resirkulert sand.

(2) for å justere den opprinnelige sandpartikkelstørrelsesfordelingen Hvis den originale sandpartikkelstørrelsen er for konsentrert, vil den totale ekspansjonen være mer åpenbar manifestasjon, generell bruk av tre eller fire sikt, bilsylinderhøyde anbefalt partikkelstørrelse 0,355 ~ 0,154 mm (50/100 Head) skrubbsand, prøv å unngå bruk av partikkelstørrelse på 0,224 ~ 0,106 mm (70/140 mesh) og mer fin sand.

(3) for å forbedre sandkjernen ved romtemperatur, høy temperaturstyrke i samme sand under de samme omstendighetene, er sandkjernens styrke avhengig av typen av lim og sandkjernekompakthet, fordi kuldeboksen er høytrykksskudd sand, sand Kjerne tetthet, Ekspansjonsplassen til sanden ved høy temperatur er liten, så det er lett å produsere aderdefekter.

(4) bruk av spesiell sand ① kromitt sand hovedsakelig av den kalde effekten for å hindre venene, kan kvarts sand blandes med en viss prosentandel. ② Zirconia ildfaste høye utvidelseskoeffisienten er lav, men prisen er høy, sjelden brukt. ③ steke sand er skrubber sand oppvarmet til 870 ℃ over, og isolasjon for en viss tid, slik at full utvidelse av silisiumsand for å oppnå fase endring, så roasting sand, også kjent som fase forandring sand. Etter faseendringsbehandlingen gikk ikke bare ekspansjonsfrekvensen betydelig, og sanden i krystallvannet, organiske forurensninger, karbonater og oksyder ved høytemperaturkalsinering var mye fjerning, så roasting av sand og skrubbsand i forhold til ikke bare syreforbruk Lav verdi, brennende mengde og lavt gassvolum, mindre slaminnhold, viktigere er lav ekspansjonshastighet. Ikke bare kan du redusere mengden lim som er tilsatt, mer effektivt for å forhindre forekomst av muggkorn, varm sprekker, klissete sand og andre feil, forbedre støpnøyaktigheten. ④ Baozhu sand sfærisk form er glatt, ingen konvekse årer. Dens mobilitet og fylling er god, kan få en god form og muggstyrke, sammenleggbarheten er god, enkel å sandbehandle, bruken av bindemiddel enn andre lignende typer sand har større besparelser, lav termisk ekspansjon og krommalm. Og annen spesiell sand det samme, slik at produksjonen av støpegods med høy dimensjonsnøyaktighet, brudd og overflatefeil, støper høyt utbytte. Baozhu sand kompaktitet, høy styrke, selv om bruken av gjentatt regenerering er også veldig ødelagt, kan redusere støvprosessen av støv på produksjonsmiljøet for forurensning, god regenerering, redusere utslipp av industriavfall, bidrar til miljøvern. Høy refraktoritet er hovedkomponenten av alumina, refraktoritet ≥ 1790, for å møte støping av ulike metaller og legeringer, lett å gjenopprette, så for å løse hulrom sutur og vener feil er et godt valg.

(5) Rollen av spesielle belegg, kjølt maling, kan fremskynde størkningen av smeltet jern, som generelt er egnet for bilstøping, enkelt og enkelt. for tykke deler av effekten er ikke åpenbare.

(6) anti-vein tilsetningsstoffer For tiden er markedet et bredt spekter av anti-veganske tilsetningsstoffer, i henhold til ingrediensene hovedsakelig organiske og uorganiske, den første er en blanding av silikat og metalloksid, dets lave smeltepunkt ved høye temperaturer med silisiumsand for å danne en glasslegeme for å fylle sandkjernens sprekk, for å forhindre smeltet jern i sprekkene, kan dette tilsetningen gjøres til et rundkorn, sårkjernens styrke av små, noe som tilsetter mengden 1,0 til 5,0% ; den andre er organiske tilsetningsstoffer, Tilsetning mindre 0,3% til 1,5%, intensiteten av virkningen enn den uorganiske åpenbare og store mengden gass.